Ny fin ting i Origo som gjør meg glad

Her vil eg vi skal skryte av nye ting i Origo som gjør oss glad. Meld deg på samtalen om du er klar for å bli tipsa om nye, kule ting i Origo. Føl deg fri til å skryte av nye ting du kjem over. Håper dette blir ein lang og fin samtale. :)

Vist 552 ganger. Følges av 21 personer.

Kommentarer

Først ut er ny måte å liste opp stikkord til innlegg. Du får sona sine foreslåtte, samt populære stikkord. Det gjer det kanskje lettare å finne ut kva ein skal kode innlegget/bildet/arrangementet sitt med også. Stikkord er det som gjer at folk kjem til å finna bidraget ditt mykje lettare når dei leiter:

Ny funksjonalitet i innstillingene for sone. Bilder spesifisert som eige punkt. (Sjølv om det står verter her, så skal eg jaggu krysse av for at kven som helst kan låne mine offentlege bilde)

En ting jeg savner er at vertene i en sone kan sende en beskjed til alle medlemmene i sonen ved å trykke på send, ved hjelp av data musen, PM til innboksen

No er dette ein tråd der vi skal snakka om gode, nye ting, Stein Ove. Husk det. Om du vil nå alle medlemmene, kan du kjøpe nyhetsbrev.

At eg kan like ting i Origo som lett kjem på fjesboka. Her likar eg eit bilde på bloggen min:

Braknapp med angrefrist og 30.sekunders nedtelling.

Må være rask når du har bare 30 sek. politikere bør være flinkere med å like tråder som lett kommer på fjesboka

Hvorfor bare 30 sekunder på å angre? Det kan jo tenkes at man har sovet en natt og kommet på at man kanskje ikke skulle gitt bra for en kommentar, bilde eller annet… Synes dere bør utvide angrefristen til 24 timer! Og hvor blir det forresten av “synbarheten” dere reklamerte med for lenge siden – dette at alle skulle kunne se alle bra’er? Har dere forlatt den idéen?

Skryt ja, det beste det siste året er vel at vertene kan så sammen mapper, men skulle gjerne hatt en sperre for opprettelsen av mapper…

Fint med angrefrist for Bra, for det kan være lett ved et feiltrykk å komme borti Bra-tasten! Men jeg synes også at 30 sekunder er litt for liten tid, for det kan jo ta en stund før en merker hva som har skjedd.

Heia Bra med angrefrist. 30 sekunder skulle være mer enn nok til å kanseller et feiltrykk. De fleste greier for eksempel å skru av alarmen hjemme med god margin – selv om de husker koden feil og må taste en gang ekstra.
Angrefristen er vel ikke ment som en mulighet til å “sove på det”, men rett og slett for å kunne rette opp dersom man i vanvar skulle gi et bra man ikke mente.

Jeg har merket meg at en del soner har Liker ikke Liker slik Facebook har, hvordan får vi Liker knapen på sonene

Synes også 30 sek er meir enn nok tid til å finne ut om det var uhell at du trykte på bra-knappen eller ikkje. I kommentarfelta til avisene, kan jo alle sortere etter kva kommentar som fekk mest bra, og leiking med av og på med bra, tar oppmerksomheita fra innhaldet. Eg er nøgd!
Stein Ove: du gjer sona di om til ein blogg; innstillinger → mal → blogg → lagre.

Bra at noen er fornøyde – jeg er det IKKE!

Ubegripelig mye styr for en liten knapp, ser ut som alle vil ha egen tilpassing. fordelen med Origo er det går an å diskutere sånt, andre steder er det utenkelig å starte en debatt om noe som helst.

Ja det er få diskusjoner på Facebook, og få regitserer at origo tråder er delt på Facebook

Mykkje styr for en liten knapp ja… hvis folk mener de behøver å sove på om de skal gi “Bra” eller ikke så bør de nok bare vente til dagen etter med å trykke:-) denne finessen spiller ingen rolle for min del, Men greit nok med 30 sekunder i fall man skulle “Komme borti”. Det er langt viktiger ting som bør gjøres på Origo, men skal ikke ta det opp her siden dette skal være en positiv tråd:-)

Jeg har lagt merke til at det er mindre intreresse for origo når solen skiner, så kanskje burde origo legges ned når det er god vær

man kan da ikke ha Origo basert på været Stein Ove

he he…..det samme gjelder nok hele internett så kanskje internett skulle slås av i godvær, vi bor i et langstrakt land så hvor skal det være godt vær da??? Men kanskje Origo kunne ta oppgraderinger basert på værmeldingen slik at færrest mulig brukere blir berørt;-)

Naaaaaaaa er ikke Origo som trenger oppdateringer da hehe heller den som sitter foran maskinen..
jeg er ikke så opptatt av sånne nye duppedingser som kommer..men det jeg kan skryte av er at jeg alltid føler trygghet ved å kunne spør om hjelp og råd innpå her..og får alltid gode og saklige tilbakemeldinger fra de som “styrer skuta”..
god hjelpsomhet og service settes pris på.

Kjekt tonen er bra her, at pludringa går og folk vitser og ler. Det er fint det sjølv om ikkje alle er einige. Likevel vil eg at dette skal vere ein samtale for dei nye funksjonene som gjer meg glad, og dersom du har komt over noko nytt og fint som gjer deg glad, så vil eg gjerne høyre om det.

En meget god ting med Origo er at kommentarer låses etter 30 minutter.
Det er en uting på FB at folk kan ta bort det de skriver.
Nei, nå får dere legge ned hele internet, for her skinner sola og jeg skal ut i hagen igjen ;-))

No er det mogleg å stenge sona – utan å slette innhaldet som er i den. Noko som er veldig positivt. Det er jo ikkje alltid det er berre vertene som har bidratt til innhaldet i sona. Derfor er det kjekt med ein funksjon som gjer at alt det flotte som folk har delt er tilgjengeleg for folk – også etter at verten har gitt opp.

Slik ser det ut i innstillingane – stenging av sone:

Glimrende! Har savnet den funksjonen. Men er det nødvendig at vertene meldes ut av sonen? Kan det ikke tenkes tilfeller der det kan være på sin plass å åpne sonen igjen for å gjøre en eller annen endring?

Godt poeng. Det kan absolutt tenkes – og adresseres vidare til Origo.

Jeg fikk nettopp beskjed om at Kakesonen var stengt. Men kanskje den ikke er det allikevel da? :-) Jeg finner den ikke når jeg søker etter soner, men…. Synd med alle de deilige og usunne kaloribombene!
Antar at grunnen til at soner stenges/slettes ofte er at verten melder seg ut av Origo(?)

Eg savner også Kakesonen, men den vart nok sletta før denne kom i gang. Godt poeng at årsaka sikkert er at dei slutter. Men husk no folkens; dette er ein samtale om å dele nye funksjoner!

Som medlem i verdens beste sone, Flatrever, må jeg rette en takk til stumpegjengen i Origo – dem der bak et sted – for noe veldig Bra!

Sist jeg sjekket ordentlig, var i fjor høst en gang. Da var treffene på Google elendige, mens nå er de som forventet – supre, og alt hva man skriver er søkbart både tidligere og dypere. Jeg tror det har noe med at de har åpnet nettverket sitt, slik at noen fine kryp kalt “crawlere” – insecta coleoptera cybera collecticus – kommer til og får gnage informasjon frem til hele det store vide internettet!

Tusen takk!

PS: Våre lesere i Østen, Vesten, Nordsten, Sørsten og Midsten rapporterer daglig om de endringer våre synspunkt har for samfunns- og dagligliv på deres kanter!

Takk for skrytemelding i skrytetråden, Rimgrim. Eg synes det er like stas kvar gang eg søker på grevling og det som er skrive på Origo er noko av det første som dukker opp. :)

Ja Herdis, Origo er nå svært søkbart og kommer høyt på treff. Tommelscoren “av andre” er også skyhøy – og rekorden min er nådd 170 for ett enkelt innlegg. Et par eksempler på noe jeg har skrevet i det siste:

Sammenhenger mellom politikk og skyld for tragedien, – tullinger i lavere rekker både hos Frp og Ap har dessverre pekt på hverandre. Hva søker man på? Sjekk denne (ABB AP skyld) eller denne (ABB FRP skyld) Google legger innlegget mitt i sakens anledning på topp i begge søk. (Slik ville det ikke vært for et år siden.)

For noen uker siden skurret det løs borti England, og en kar på 20 som heter Jordan Blackshaw ble dømt for til fire å bak murene fordi han surret litt i fylla på Facebook. Saken fikk ikke stort oppslag i Norge, men noen media snappet det opp. Med struping for bare norsk domene: Jordan Blackshaw site:.no (Topplistet på nytt, og slått både NRK, Dagbladet, ABC-nyheter og andre.)

Kommentarer langt inne i trådene er også fullstendig tygget opp av insecta coleoptera cybera collecticus, og lagt i søkemotoren – slik var det ikke før.

Hvilken verdi dette har for meningsytrere og Origo, aner jeg ikke, men jeg skrev om det i Vaktmestersonen i fjor og nevnte at uten gode og raske treff på Google ville ytringer være meningsløst bortkastet. Nå er det etter mitt syn totalt snudd, men om andre har merket eller undersøkt det vet jeg ikke. Meningen med ytringer er ihvertfall kommet tilbake.

Bra!

(Joda, jeg vet at gjengen bak sikkert kan utdype og forklare det ene og annet: Ikke forklar noe som virker og man er fornøyd med!)

Aha! Det er altså derfor jeg har fått uvanlig og gledelig mange bra fra uregistrerte brukere i det siste :-) Selv i et par helt marginale soner har jeg fått ganske mange bra, der jeg før som regel ikke fikk noen, og det er jo hyggelig når man bruker litt tid og energi i Origo. Med den kunnskapen skal jeg tenke nøyere gjennom valg av titler og stikkord framover ;-)

Bra!

Kan underskrive på det, har søkt og funnet innlegg bare en time etter at jeg postet dem. Origo har alt vi trenger som amatørbloggere om vi skriver eller deler bilder. Har funnet ut for min del at skal jeg få flere besøk må jeg jobbe mere med å få til bedre tekster. Mao verktøyet er der, det er bare å bruke det godt.

No står dette under avissoner i Origo. Kult!

Jeg er veldig fornøyd med den menylinjen som har dukket opp på toppen av soner jeg administrerer! Raskere og mer oversiktilig tilgang på aktuelle funksjoner. Bra :-)

Origo gjorde en del endringer før helgen, alle kan se hvem som gir bra, på linje med Facebook

Jepp, ein offentleg bra har komt. Eg trur det var på tide og bra, skjønt eg kjem til å sakne å gi anonym bra også.

Alt ar fordeler og bakdeler.
pm er fortsatt et alternativ til privat skryt.

Nye bilder